U Maloj sali uprave Grada Goražda danas je sa firmom Goraždestan d.o.o. Goražde i firmom ''HDI'' d.o.o. Sarajevo organizovano potpisivanje ugovora o izvođenju radova na saniranju fasade i zamjeni vanjske stolarije na poslovnoj zgradi vlasništva Grada Goražda u ulici Zaima Imaomovića.

Ugovor u ime Grada Goražda kao naručioca radova, sa predstavnicima firmi Goraždestan d.o.o. Goražde i  ''HDI'' d.o.o. Sarajevo Avdulahom Džaferovićem i Harisom Djanom potpisao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Riječ je o projektu uređenja poslovne zgrade u vlasništvu Grada Goražda to jeste uređenja fasade i zamjene stolarije, kojim će se postići energetska efikasnost, odnosno osigurati ušteda toplotne energije za korisnike, a samim tim će i zgrada dobiti mnogo ljepši izgled. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je 40.547,00 KM, s tim da će radove na saniranju fasade izvoditi firma Goraždestan, dok će zamjenu vanjske stolarije raditi firma HDI. Pomenuti projekat finasira Grad Goražde, a prema potpisanim ugovorima izvođači radova se obavezuje da će u roku od 30 dana od dana uvođenja u posao izvršiti radove.

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović je istakao – ''U ulici Zaima Imamovića imamo jedan objekat koji je u jako lošem stanju. Tu smo smjestili jednu agenciju od koje svakog mjeseca imamo zakupninu, sredstva se akumuliraju. Inače, ta sredstva možemo ulagati samo u te namjene. Gledali smo prioritete i odlučili da pokrenemo aktivnosti vezano za uređenje kompletne fasade i stolarije ove zgrade. Objekat se nalazi u centru  grada, pored Srednje tehničke škole. Mislim da je projekat opravdan. Potpisali smo ugovor sa firmom HDI iz Sarajeva vrijednost 10. 374,00 KM, a  odnosi se na izmjenu stolarije, a sa firmom Goraždestan 30.173,00 KM za radove uređenja na kompletnoj fasadi. Provedena je kompletna procedura u skladu sa zakonom, ove firme su bile najpovoljnije, tako da očekujemo u narednih 30 dana izmjenu stolarije, a u narednih 60 dana očekujemo završetak fasade. S obzirom na dosadašnje iskustvo sa Goraždestanom i ove dosadašnje projekte koje smo provodili očekujem da će oni taj rok ispoštovati i da će po završetku ovog projekta ovaj dio grad dobiti ljepši izgled.''

Iz firme koja je izvođač radova očekuju da će ispoštovati rokove istakao je Avdulah Džaferović izvršni direktor firme Goraždestan – ''Mi smo izvršili određene pripremne radove u prethodnom periodu, što se nas tiče mi smo spremni. Potpisaćemo ugovor i pokušat ćemo da ispoštujemo rok koji je predviđen ugovorom.''