Nakon što je parlament FBiH u oba doma usvojio Zakon o proglašenju Općine Goražde Gradom u Općini su u toku pripreme za održavanje svečanosti povodom dobijanja stausa Grada. Tim povodom načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je sa saradnicima posjetio firmu ''Prevent'', gdje se sastao sa direktoricom Lejlom Ferhatbegović u okviru priprema za najveću svečanost koja se organizuje 19. maja na Gradskom stadionu „Midhat Drljević“.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i načinima na koje firma „Prevent“ može učestvovati na svečanosti, te aktuelnim temama vezanim za implementaciju značajnih infrastrukturnih projekata u naselju Vitkovići.

Načelnik je istakao da se radovi na izgradnji vodovoda za Industrijsku zonu privode kraju na vrijeme i u najkvalitetnijoj izvedbi. Zbog objektivnih uslova, ranije nije mogao biti asfaltiran dio puta na samom ulazu u naselje Vitkovići, ali će u najskorijem roku i to biti urađeno. Govorilo se još i o cesti sa dvije trake do džamije „Šehidije“, te kružnom toku na magistralnoj cesti na skretanju za Vitkoviće.

Kompanija Prevent, kao i svaki put do sada, pružila je podršku svim projektima Općine Goražde, te obećala, da će u skladu sa mogućnostima podržati i ovaj značajni događaj.